Trimmen van (kortharige) honden, katten en konijnen

Variatie in de behandelingen

Wassen, föhnen, scheren, knippen, effileren, ontwollen, ontharen, nagels knippen, puppy behandeling, plukken en ontklitten, alle (gewenste) behandelingen zijn mogelijk.

 

Omdat tarieven heel erg kunnen variëren door onder andere de grootte van uw huisdier en de toestand van de vacht kunt u voor de prijs contact met mij opnemen.

 

Kortharige honden trimmen

Wat niet iedereen weet is dat kortharige honden ook getrimd kunnen/moeten worden. Kortharige honden verharen ook en kunnen zodoende tijdens een behandeling ook onthaard (verlost van losse haren) worden. 

 

Ze worden dan eerst geborsteld en gewassen en daarna droog geblazen door een zogenoemde waterblazer (een krachtige föhn speciaal voor dieren). Hierdoor zullen vrijwel alle losse haren verdwijnen. Losse haren veroorzaken namelijk vaak huidirritatie en daardoor jeuk.

 

Dus voor uw huisdier kan het een enorme opluchting zijn, maar ook voor uzelf. U heeft namelijk een hoop minder haren van uw huisdier in huis.

Katten en konijnen

 

 

 

Bij mij in de trimsalon zijn ook katten en konijnen welkom. Net als honden verharen deze dieren ook en sommige katten en konijnen hebben een enorme ondervacht.

Vooral langharige katten hebben kans op klitten en kunnen zelfs vervilt raken. Dit is niet alleen erg vervelend om te zien, het doet ook erg pijn bij een kat omdat de huid heel erg strak getrokken kan worden en hierdoor veel huidirritatie kan veroorzaken. Voor konijnen is dit eigenlijk hetzelfde verhaal.


 

 • Laat uw huisdier nog even uit voor u hem/haar naar de trimsalon brengt. De meeste behandelingen zullen enige tijd in beslag nemen en het is vervelend als het dier zijn behoefte zolang op moet houden of in de trimsalon gaat doen.
 • Het grasveld aan de overkant van het water bij de parkeerplaats kan noodgedwongen worden benut als uitlaatplek maar we vragen u om hier geen gewoonte van te maken. Poep dient hier onmiddellijk te worden verwijderd. Eventueel kunt u hiervoor poepzakjes aanschaffen in de trimsalon. Hier is veel controle op door ambtenaren van de gemeente. Eventuele hieruit voortvloeiende boetes zijn voor rekening van de eigenaar van het huisdier.
 • Probeer uw huisdier indien mogelijk met een droge vacht naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet altijd even goed behandelbaar is.
 • Overleg eerst met uw trimmer/trimster wanneer u van plan bent uw huisdier voor een trimbeurt te wassen. Sommige vachten zijn namelijk moeilijker te behandelen na een wasbeurt.
 • Indien uw huisdier een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
 • In sommige gevallen word er gevraagd een vrijwaarding te onderteken dit vaak in het geval van oude honden of honden met een gezondheidsprobleem of oude honden.
 • Breng uw hond altijd aangelijnd. Overige dieren mogen gebracht worden in een bench of kooi.
 • De hond mag alleen los achter het hekje ivm dat de deur van de trimsalon voor iedereen toegankelijk is en dus altijd iemand binnen kan komen.
 • Breng uw huisdier nooit met een volle maag.
 • Ik verzoek u uw huisdier vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen. Advies hierover is in te winnen via uw dierenarts. Bij aanwezigheid van vlooien zijn extra kosten verbonden.
 • Mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent of opmerkingen heeft over het uiteindelijke trimresultaat van uw huisdier, gelieve dit zo snel mogelijk persoonlijk te melden. Uw wensen/opmerkingen zullen uiteraard worden meegenomen in de volgende behandeling van uw huisdier en indien mogelijk direct nog worden uitgevoerd.
 • Wanneer u hond een allergische reactie of een irritatie heeft door een trimbeurt, is de salon daar niet voor verantwoordelijk. Meld dit wel zodat ik hier rekening mee kan houden en eventuele aanpassingen kunnen verrichten.
 • Bij veranderingen van de hond op gebied van medicijnen of gedrag graag melden.
 • Als er tussen de behandelingen door een ziekte is geweest wat besmettelijk is voor mens of dier ook graag melden.
 • Adres en telefoonnummer verandering graag doorgeven. Dit in verband met de administratie van de gegevens van de kaart dt mocht er iets zijn dat ik u altijd kan contacten.
 • Bij verhindering en/of annulering van een afspraak graag z.s.m. doch indien mogelijk uiterlijk 24 uur van te voren bellen. na 24 uur word er 50% van de kosten in rekening gebracht.
 • Wanneer u een afspraak maakt bent u akkoord gegaan met bovenstaande voorwaarden.
 • De foto's die eventueel gemaakt worden word alleen geplaatst op website of facebook met toestemming van de klant.

 

U mag mij met alle vragen op betrekking van u hond stellen via mail, ap of bellen. 

Mail trimsalonhighfive@gmail.com

telefoon nummer:0643423171.

 

Voor meer informatie over producten van husse kunt u terecht op https://netherlands.husse.com/hondenvoer-producten

Ook kunt u eventuele overige informatie en advies ontvangen bij mij in de salon.